joi, 29 septembrie 2011

Portugalia: poliţiştii şi jandarmii au ieşit în stradă pentru a cere creşteri salariale


Lisabona, 29 sep /Agerpres/ - Mai multe sute de poliţişti şi jandarmi s-au adunat miercuri în faţa Parlamentului portughez, la Lisabona, pentru a cere creşteri salariale, relatează AFP. Protestul are loc în cadrul unei săptămâni marcate de mai multe iniţiative la apelul Comisiei coordonatoare permanente (CCP) a sindicatelor şi al asociaţiilor profesionale ale forţelor de ordine. 'Poliţiştii au dreptate' sau 'Lupta continuă, poliţiştii în stradă', au scandat cei circa 1.500 de manifestanţi, conform organizatorilor, care au agitat drapele în culorile diferitelor sindicate. Circa 20 de agenţi de poliţie au purtat chiar uniforma de serviciu, chiar dacă regulamentul o interzice, prevăzând sancţiuni disciplinare pentru contravenienţi.

Printre principalele revendicări, participanţii au cerut ca grila salarială pentru angajaţii din poliţie introdusă în 2010 de către precedentul guvern socialist să fie aplicată tuturor celor care activează în asigurarea ordinii. Întrebat despre aceste revendicări, ministrul portughez de interne, Miguel Macedo a declarat recent că marja de manevră a guvernului actual este 'foarte strânsă'.

Portugalia a obţinut în mai un pachet de asistenţă financiară în sumă totală de 78 de miliarde de euro pe trei ani, în schimbul unui program de austeritate care prevede îngheţarea salariilor funcţionarilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu