luni, 5 septembrie 2011

BULETIN DE PRESĂ


17 m3 de lemn a fost confiscat de poliţişti în urma unei acţiuni pe linia transportului de material lemnos

În cursul zilei de 02.09.2011, poliţiştii împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice au organizat o acţiune pe linia circulaţiei materialului lemnos pe ruta Reşiţa – Oraviţa.
În cadrul acestei acţiuni, în zona localităţii Grădinari, a fost depistat un bărbat în vârstă de 55 de ani ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 17,325 m3 lemn de esenţă stejar fără a poseda acte de provenienţă.
Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 de lei.



Poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 6

În dimineaţa zilei de 04.09.2011, poliţiştii au intervenit la un accident rutier produs pe DN 6, şi soldat cu rănirea a trei persoane.
Cercetările efectuate la faţa locului au indicat faptul că M.ALEXANDRU, de 64 ani, în timp ce conducea o autoutilitară, pe raza localităţii Jupa, pe fondul oboselii a aţipit la volan, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un copac aflat în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto, a unei minore în vârstă de 8 ani şi rănirea gravă a pasagerei M.TAMARA, de 55 de ani.
Victimele au fost transportate la Spitalul Municipal Caransebeş pentru îngrijiri medicale, unde cei doi adulţi au rămas sub supraveghere.


La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto rezultatul a fost negative.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.



Motocicletă implicată într-un accident rutier

În seara zilei de 04.09.2011, poliţiştii au fost solicitaţi să intervină la un accident rutier produs pe raza localităţii Sasca Montană.
Echipa deplasată la faţa locului a constatat că în timp ce R.ALIN, de 24 de ani, conducea o motocicletă neînmatriculată din direcţia Ciuchici spre Cărbunari, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism al cărui conducător auto efectua manevra de întoarcere pe un sector de drum ce îi permitea acest lucru.
În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a conducătorului motocicletei şi a pasagerului aflat pe motocicletă, B.FLAVIUS.
Cele două victime au fost transportate la Spitalul din Oraviţa iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru îngrijiri medicale unde au rămas sub supraveghere.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorilor vehiculelor, în cazul conducătorului motocicletei a rezultat o concentraţie de 0,31 mg/l alcool pur în aerul expirat fiindu-i recoltate două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Tânărul R.ALIN, posedă permis de conducere, însă nu este corespunzător categoriei din care face parte vehiculul pe care l-a condus.
În momentul producerii accidentului conducătorul motocicletei şi pasagerul nu purtau cască de protecţie.
În prezent poliţiştii efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis necorespunzător categoriei din care


face parte vehiculul şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.


Trei dosare penale, o singură zi

Poliţiştii rutieri au întocmit trei dosare penale pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul circulaţiei într-o singură zi.
Acţiunile desfăşurate de poliţişti pe linia circulaţiei rutiere, în data de 04.09.2011 au scos la iveală infracţiuni.
Un bărbat în vârstă de 50 de ani a fost depistat de poliţişti pe strada Timişoarei din municipiul Reşiţa având o concentraţie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat la testarea cu aparatul alcooltest. Conducătorului auto i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge.
Un alt bărbat tot de 50 de ani a fost depistat conducând un autoturism neînmatriculat pe drumurile publice.
Bărbatul a fost oprit de poliţişti pentru control pe bulevardul Republicii din Reşiţa, iar în urma controlului efectuate s-a constatat că autovehiculul nu era înmatriculat, motiv pentru care s-a întocmit un dosar penal.
Şi un tânăr, în vârstă de 24 de ani, ce conducea un motociclu a fost oprit pentru control pe strada Sportului din Reşiţa.
Verificările efectuate au indicat faptul că vehiculul nu era înmatriculat, iar tânărul nu posedă permis de conducere.
În cauză se continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice de către o persoană a unui vehicul neînmatriculat şi fără permis de conducere.

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu