miercuri, 28 septembrie 2011

Nou contingent militar francez, retras din Afganistan "înainte de Crăciun" - ministru


PARIS (MEDIAFAX) - Franţa va retrage din Afganistan un nou grup de militari "înainte de Crăciun", după retragerea a aproximativ 200 de persoane până la sfârşitul lui octombrie, anunţată joi, a declarat ministrul francez al Apărării, Gerard Longuet, într-un interviu ce va apărea miercuri, relatează AFP.
Înainte de sfârşitul lui 2012, 1.000 de militari francezi dintr-un total de 4.000 mobilizaţi în prezent în Afganistan vor părăsi această ţară, potrivit unui purtător de cuvânt al ministerului său.
În interviul ce va apărea în cotidianul La Croix, Longuet anunţă că după "retragerea unei prime unităţi de 200 de militari care va avea loc înainte de sfârşitul lui octombrie, o a doua etapă va avea loc până la Crăciun".
"Ne adaptăm modalităţile de acţiune în permanenţă pentru perfecţionarea armatei afgane, prin urmare trebuie să fim în ritmul ei şi nu să o înlocuim", a explicat ministrul fiind întrebat dacă efectivele franceze "vor adopta o postură mai defensivă". "Obiectivul este să putem transfera responsabilitatea securităţii statului afgan", adaugă Longuet.
Retragerea forţelor franceze se face în coordonare cu cea a altor militari din cadrul forţei internaţionale din Afganistan, care numără peste 130.000 de persoane, dintre care două treimi americani.
De la mobilizarea Forţei Internaţionale a NATO în Afganistan (ISAF), după atentatele din 11 septembrie 2001, operaţiunile militare în această ţară au provocat moartea a 75 de militari francezi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu