marți, 6 septembrie 2011

Civili, răniţi de armata siriană în apropiere de frontiera turcă


ISTANBUL (MEDIAFAX) - Mai mulţi civili au fost răniţi într-o operaţiune a armatei siriene, luni, într-un sat situat în apropiere de frontiera turcă, au anunţat o sursă locală şi televiziunea turcă NTV, relatează AFP.
Biroul guvernatorului provinciei Hatay, situată la frontiera cu Siria, în sudul Turciei, a trimis ambulanţe la graniţă pentru a căuta civili răniţi, în urma acestei operaţiuni a armatei siriene în satul Ain al-Beida, situat la aproximativ 1,5 kilometri de frontieră, a declarat NTV, fără a preciza numărul victimelor.
Potrivit unui cetăţean turc din provincie, care este în contact cu comunitatea siriană aflată de cealaltă parte a frontierei, armata siriană a ucis două persoane şi a rănit alte cinci în acest sat.
Răniţii au fost spitalizaţi la Hatay, a precizat pentru AFP această sursă, care a solicitat să i se respecte anonimatul.
Numărul răniţilor ar putea creşte, potrivit acestei surse.
Biroul guvernatorului local nu a putut fi contactat pentru a confirma această informaţie.
Peste 2.200 de persoane au fost ucise în Siria în timpul manifestaţiilor antiguvernamentale care au loc aproape zilnic de la 15 matie, potrivit Naţiunilor Unite. Peste 10.000 de sirieni au fost arestaţi, potrivit grupărilor de apărare a drepturilor omului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu