miercuri, 14 septembrie 2011

COMUNICAT DE PRESĂ

Poliţiştii au aplicat 138 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 20 175 lei şi au constatat şase infracţiuni în urma acţiunilor şi controalelor desfăşurate atât pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor ilegale cu material lemnos, cât şi pe linia circulaţiei rutiere pe întregul judeţ Caraş-Severin în perioada 09 – 13.09.2011.


Activităţile au fost efectuate de lucrători ai Serviciului Ordine Publică – Compartimentul Delicte Silvice, Serviciului Investigarea Fraudelor şi poliţişti rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Caraş-Severin, ITRSV şi ocoalelor silvice, care au fost prezenţi pe raza întregului judeţ.
Aceste acţiuni au vizat controlul circulaţiei materialului lemnos în vederea stabilirii modului de respectare a prevederilor legale în vigoare, verificarea legalităţii şi autenticităţii documentelor de provenienţă şi însoţire a materialului lemnos, constatarea de infracţiuni la regimul silvic în special tăierea ilegală şi furtul de material lemnos, dar încălcările normelor referitoare la circulaţia rutieră nu au scăpat nepedepsite de poliţişti, fiind organizate zece filtre pe principalele drumuri europene, naţionale şi judeţene, dar şi pe drumurile forestiere, total fiind aplicate 138 de sancţiuni contravenţionale.
Au fost controlate două societăţi comerciale şi 14 autovehicule şi utilaje hipo ce transportau material lemnos au fost verificate.
Poliţiştii au confiscat sau indisponibilizat 80 de mc cherestea, 42 mc frize de fag şi 10 mc lemn de foc a căror valoare se apropie de 40000 de lei.




Exemple:

În urma unui control efectuat la o societate comercială de pe raza oraşului Anina în cursul zilei de 10.09.2011, poliţiştii au identificat în stocul de lucru, cantitatea de 50 mc cherestea răşinoase, 30 mc cherestea de fag şi 42 mc frize de fag.
Materialul lemnos a fost indisponibilizat, pentru stabilirea provenienţei, urmând ca în funcţie de verificările efectuate să se dispună măsurile legale.
De asemenea s-a constatat că societatea, în ultimele trei luni, nu a efectuat raportările în programul naţional SUMAL conform normelor legale.

În cursul zilei de 13.09.2011, în urma unui control efectuat la o societate comercială de pe raza localităţii Naidăş, poliţiştii au aplicat o sancţiune contravenţională de 5000 de lei pentru neînregistrarea corespunzătoare a avizelor în registrul de intrare-ieşire a materialului lemnos.

Tot în cursul zilei de 13.09.2011, un bărbat a fost depistat pe DN 58, la intrare în municipiul Reşiţa, în timp ce transporta cu un autocamion cantitatea de 4 mc cherestea fără a avea documente de însoţire.
Bărbatul a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu