luni, 5 septembrie 2011

2 soldaţi, 2 poliţişti şi 2 separatişti ai PKK ucişi în lupte


Ankara, 5 sep /Agerpres/ - Doi soldaţi, doi poliţişti şi doi separatişti ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan /PKK/ au fost ucişi în lupte în timpul weekendului în estul şi sud-estul Turciei, au anunţat duminică responsabili locali. Un locotenent şi un sergent ai armatei turce au murit în lupte cu membri ai PKK în timp ce participau sâmbătă la o operaţiune de cercetare într-o zonă rurală în apropierea oraşului Tunceli din provincia cu acelaşi nume, a declarat guvernoratul Tunceli într-un comunicat citat de agenţia de presă Anatolia, preluată de AFP.

O operaţiune dispunând de suport aerian a fost lansată pentru a-i găsi pe atacatori, a indicat comunicatul.

Doi poliţişti au fost ucişi şi alţi nouă răniţi duminică în aceeaşi provincie când un grup de rebeli a mitraliat terenul pe care agenţii jucau fotbal la ieşirea din oraşul Munzur, potrivit unor surse locale din securitate. Doi 'gardieni de sat', o miliţie înfiinţată de Ankara pentru a lupta împotriva PKK, au fost de asemenea ucişi duminică într-un atac cu grenadă şi puşcă de asalt al rebelilor în zona Daglica vecină Irakului, în provincia Hakkari, a anunţat guvernatorul Muammer Türker citat de Anatolia. Un gardian de sat şi trei muncitori pe un şantier de construcţii au fost răniţi în acest atac, a adăugat Türker.

PKK, considerat organizaţie teroristă de Turcia, Statele Unite şi Uniunea Europeană, s-a angajat într-o luptă separatistă armată în 1984. Se estimează că acest conflict a făcut de atunci 45.000 de morţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu