marți, 27 septembrie 2011

Afganistan: comandantul CTZ a apreciat eforturile militarilor români dislocaţi la Zabul


Kabul, 27 sep /Agerpres/ - Colonelul Blake Ortner, comandantul Brigăzii 116 Stonewall şi al Elementului de Comandă şi Control Zabul (Combined Team Zabul, CTZ) a avut cuvinte de mulţumire şi apreciere pentru eforturile militarilor români dislocaţi la Zabul, cu prilejul ceremoniilor de transfer al autorităţii în trei baze de operaţiuni din provincia Zabul, în Afganistan, la 14 septembrie, informează Blackanthem Military News în ediţia de luni.

'Aţi construit o muncă în echipă cu Armata Naţională Afgană /ANA/ şi aceasta este marea dumneavoastră realizare. Militarii dvs sunt dislocaţi la periferia Zabulului', a spus el, precizând: 'Va fi tot mai greu. Construim cu adevărat un nou efort între coaliţie şi Forţele Naţionale Afgane de Securitate /ANSF/. Acest lucru se datorează în întregime eforturilor dvs. Aţi instruit ANA şi ANP (Poliţia Naţională Afgană), pentru a fi profesionişti mai buni şi a-şi face datoria faţă de cetăţenii lor. Prin urmare, adresez felicitările mele echipelor care şi-au încheiat misiunea, iar echipelor care o preiau le adresez cele mai bune urări'', a apreciat Ortner eforturile militarilor români din Echipa Operaţională de Consiliere şi Legătură (OMLT-2)

Brigada 116 Stonewall este desfăşurată ca sediu de comandă şi control ce răspunde de trupele din NATO şi cele active care desfăşoară operaţiuni de contrainsurgenţă în sprijinul Operaţiunii ''Enduring Freedom''.

Este pentru prima dată, ceea ce reprezintă un moment istoric, când cartierul general al ''National Guard Brigade Combat Team'' din Afganistan comandă toate trupele active ale SUA şi NATO. Eforturile combinate ale tuturor celor trei armate naţionale din provincie - Afganistan, România şi SUA - sunt desemnate drept CTZ.

Atât ofiţerii americani, cât şi cei români au vorbit despre angajamentul lor de a continua parteneriatul cu ANSF.

''Chiar dacă ne schimbăm - rotind toate unităţile -, nu plecăm', a declarat locotenent-colonelul Valentin Nedelescu din Brigada 15 Mecanizată, Echipa Operaţională Consiliere şi Legătură 2. 'România se află aici, alături de coaliţie, până la capăt. Obiectivul nostru este de a face ca în ţară să fie pace pentru oamenii care au cunoscut doar războiul în întreaga lor viaţă'', a precizat el.

Maiorul David Gabriel de la OMLT-2 a adăugat: ''Am ajutat Armata Naţională Afgană /ANA/ pentru a îmbunătăţi securitatea în zonă. În următoarele şase luni vom lucra la îmbunătăţirea securităţii cu ANA pentru copiii lor'.

Cu prilejul ceremoniilor, militarilor afgani, români şi americani le-au fost înmânate premii şi certificate de apreciere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu