joi, 22 septembrie 2011

Regele iordanian îi îndeamnă pe israelieni să renunţe la 'mentalitatea de asediaţi'


Washington, 22 sep /Agerpres/ - Regele Abdullah al Iordaniei a făcut apel miercuri la Israel să renunţe la 'mentalitatea de asediat', exprimând totodată sprijinul ţării sale pentru dreptul 'inalienabil' al palestinienilor de a solicita admiterea statului lor la ONU, transmite AFP.

Pledând pentru un nou efort internaţional în vederea relansării negocierilor de pace israeliano-palestiniene, suveranul iordanian a apreciat că valul de răscoale populare din ţările arabe reprezintă 'ocazia de a instituţionaliza o schimbare pozitivă'.

'Ne dorim un efort nou şi viguros, cu măsuri concrete care să conducă spre scopul final. Nu doar cuvinte sau un proces. Ci un deznodământ decisiv al conflictului şi un nou început în pace', a declarat regele Abdullah în faţa Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care în acest an este dominată de demersul palestinienilor în vederea înregistrării unui stat al Palestinei la ONU.

Liderul iordanian şi-a exprimat dorinţa de a vedea instaurată 'o pace care să le ofere o securitate reală israelienilor /.../ care ar urma să îşi abandoneze mentalitatea de asediaţi şi să ajungă să fie mai bine acceptaţi în regiune şi în lume'.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu