miercuri, 28 septembrie 2011

Prevenirea absenteismului şcolar


A treia zi din „Săptămâna prevenirii” a fost dedicată tot elevilor, dar de această dată poliţiştii au făcut controale în localurile din zona adiacentă unităţilor de învăţământ pentru a-i identifica pe aceia care lipsesc nemotivat de la orele de curs.
Toţi cei care astăzi, 28 septembrie 2011, nu erau la şcoală sau care nu şi-au putut motiva prezenţa în preajma unităţilor de învăţământ au fost legitimaţi de către poliţişti, însă a fost o surpriză plăcută pentru oamenii legii să constate că elevii nu s-au aflat în baruri ci la testările de început de an şcolar care sunt în plină desfăşurare.
În cursul zilei de ieri, 27 septembrie 2011, poliţiştii de proximitate le-au făcut o vizită elevilor şi la orele de curs. Violenţa din şcoala, fie că vorbim de cea fizică sau verbală, furtul sau consumul de etnobotanice au fost subiectele aduse în discuţie de oamenii legii cu elevii şi profesorii.
Având în vederea că anul şcolar 2011-211 este la început de drum, atât poliţiştii de proximitate, cât şi poliţiştii rutieri le vor mai susţine „lecţii de viaţă” elevilor şi în perioada următoare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu