miercuri, 14 septembrie 2011

Kabul: şase rachete au căzut în interiorul complexului ambasadei americane


Kabul, 14 sep /Agerpres/ - Şase sau şapte rachete au aterizat în interiorul complexului ambasadei SUA în timpul atacurilor comise de talibani marţi la Kabul, a indicat miercuri ambasadorul american Ryan Crocker, informează AFP. Atacul a durat 20 de ore!

Minimalizînd dimensiunea acestor atacuri, ambasadorul a apreciat că 'dacă aceasta este tot ce pot face insurgenţii (...), aceasta indică slăbiciunea lor'. Ambasadorul american a făcut referire la o ofensivă de amploarea celei din 1968, lansate de trupele Vietcong în timpul războiului din Vietnam.

'Mai important, capitala Kabul fiind în mâinile forţelor de securitate afgane, este un adevărat succes al acestora', a adăugat ambasadorul, în condiţiile în care valul de atacuri lansate de la începutul anului 2011 împotriva unor obiective sensibile din Kabul face ca analiştii şi cetăţenii afgani să aibă îndoieli în legătură cu capacitatea forţelor locale de a prelua controlul securităţii de la NATO, care a început să-şi retragă trupele.
Cel puţin 14 afgani, civili şi poliţişti, au fost ucişi în atacurile armate comise marţi la Kabul, care au vizat ambasada americană şi Cartierul General al ISAF încheindu-se abia miercuri dimineaţă, informează AFP.
Unsprezece civili afgani au murit şi alţi 19 au fost răniţi, conform ISAF, care precizează că au fost răniţi şi şase dintre militarii săi.
Ultimii doi kamikaze blocaţi de marţi într-o clădire abandonată din Kabul au fost ucişi miercuri dimineaţă, a declarat Siddiq Siddiqi, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne.
"Ultimii agresori au fost ucişi. Au fost şase terorişti în această clădire şi toţi sunt morţi", a declarat Siddiqi.
Potrivit colonelului Jemmie Cummings, purtătorul de cuvânt al Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate (ISAF), au murit 11 civili afgani, inclusiv trei copii, iar 19 au fost răniţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu