miercuri, 14 septembrie 2011

Peste 40 de victime în două atentate în Iraq


Explozia unei bombe lîngă o bază militară la 85 km vest de Bagdad a cauzat decesul a cel puţin 15 soldaţi iraqieni. Alte 25 de persoane au murit într-o explozie la un restaurant. Cel puţin 15 soldaţi iraqieni au murit şi 20 au fost răniţi miercuri în explozia unei bombe într-o bază militară de la Habaniya, la 85 km vest de Bagdad.

Potrivit unor surse militare, citate de Reuters, explozia a fost provocată de o bombă ataşată de un autobuz militar. Soldaţii participaseră la cursuri şi se îndreptau spre bază pentru a lua masa, a precizat o sursă militară.

Cel puţin 25 de iraqieni şi-au pierdut viaţa într-un alt atentat, după ce o bombă a explodat miercuri într-un orăşel din sudul ţării. Deflagraţia s-a produs într-o zonă intens circulată din localitatea al-Hamza, la 100 km sud de Bagdad, au precizat surse de poliţie.

Atacurile împotriva unor obiective militare iraqiene s-au intensificat în ultimele luni. Numai în august, 45 de poliţişti şi 39 de soldaţi şi-au pierdut viaţa în atentate, a anunţat un responsabil al ministerului iraqian de interne, citat de Reuters.

De la începutul anului, 1.860 de iraqieni au cazut victime unor atentate, anunţă surse guvernamentale iraqiene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu