miercuri, 21 septembrie 2011

Republica Moldova a vândut armament Armeniei


Chişinău, 21 sep - Corespondentul Agerpres, Cornel Ciobanu, transmite: Armamentul despre a cărui transport din Republica Moldova a relatat presa de la Chişinău săptămâna trecută a ajuns în Armenia, a declarat miercuri preşedintele Comisiei parlamentare pentru securitate, apărare şi ordine publică, Alexandru Stoianoglo, în cadrul unor audieri în cadrul comisiei.

În acelaşi timp, deputatul comunist Artur Reşetnicov a declarat că încă există anumite suspiciuni pe marginea acestui caz şi a afirmat Armenia este implicată într-un conflict cu Azerbaidjan. 'Noi nu am dori ca Republica Moldova să se asocieze cu o ţară care furnizează armament unei părţi implicate în conflict', a declarat el

Ministrul apărării, Vitalie Marinuţă, a dat asigurări că armamentul a fost comercializat respectându-se toate prevederile legislaţiei naţionale şi internaţionale în domeniu. El a reamintit că este vorba despre armament vechi şi s-a pronunţat pentru vinderea întregii cantităţi din stocul deţinut de Republica Moldova.

Un avion contractat de o companie letonă a transportat, săptămâna trecută, câteva zeci de tone de muniţie din dotarea Armatei Naţionale a Republicii Moldova care avea termenul de exploatare depăşit. Transportul s-a efectuat în baza unui contract dintre Ministerul Apărării şi compania respectivă, al cărei nume nu a fost făcut public. Potrivit unor surse, costul tranzacţiei este de aproximativ 3,3 milioane de dolari. Cazul a provocat interesul presei de la Chişinău, deoarece avionul care a transportat muniţia venea din Libia. Ministerul Apărării a negat însă că muniţia ar urma să ajungă în această ţară, afectată de un război civil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu