joi, 29 septembrie 2011

Declaraţia de încetare a sprijinului Comandamentului Forţelor Aliate Întrunite din Napoli


Ceremonia de semnare a Declaraţiei privind încheierea sprijinului acordat de Comandamentul Forţelor Aliate Întrunite din Napoli pentru integrarea Armatei României în cadrul structurilor Alianţei Nord-Atlantice a avut loc, miercuri, la MApN, informează Ministerul.
Declaraţia comună a fost semnată de generalul-locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General şi de amiralul Samuel J. Locklear, comandantul Comandamentului Forţeler Aliate Întrunite din Napoli.
Amiralul Locklear a subliniat realizările Armatei României în cadrul programului de accedere şi integrare.
"Aţi demonstrat că dispuneţi de capabilităţi operaţionale esenţiale pentru a fi incluşi în structurile forţelor NATO şi în sistemul integrat de apărare antiaeriană. În cadrul procesului de accedere, România a demonstrat o implicare fermă pentru viitorul Alianţei. Soldaţii români s-au făcut remarcaţi în misiunea KFOR, iar forţele dumneavoastră dislocate în teatrele de operaţii s-au evidenţiat în mod constant în conflictele şi condiţiile grele din Irak şi Afganistan", a spus el.
Oficialul străin a mai spus că "forţele armate ale României sunt bine instruite, bine conduse şi profesioniste".
"Alianţa Nord-Atlantică este foarte mulţumită de progresul realizat de Armata României de-a lungul procesului de integrare. Abilitatea militarilor români de a acţiona într-un climat de securitate modern reprezintă o realizare impresionantă", a subliniat amiralul Samuel J. Locklear.
La rândul său, generalul-locotenent Ştefan Dănilă a adresat oficialului NATO mulţumiri pentru sprijinul acordat Armatei României în crearea condiţiilor favorabile evaluării în vederea afirmării structurilor militare române şi a făcut o retrospectivă a drumului parcurs de Armata României pe calea aderării şi integrării în structurile NATO.
"Simultan cu pregătirea resurselor umane, s-a desfăşurat şi reforma structurală a Forţelor Armate ale României, cu scopul creării unor structuri flexibile şi puternice, adecvate exigenţelor spaţiului de luptă modern, în măsură să îşi îndeplinească misiunile în conformitate cu standardele Alianţei Nord-Atlantice", a subliniat generalul-locotenent Ştefan Dănilă.
Procesul de reformă graduală a Armatei României a debutat în anul 1994, în momentul aderării ţării noastre la programul Parteneriatului pentru Pace. Începând cu anul 2004, odată cu aderarea României la NATO şi începerea oficială a procesului de integrare a structurilor Armatei României în structurile Alianţei Nord-Atlantice, procesul de reformă a Armatei României a cunoscut o nouă etapă, beneficiind de sprijinul direct al Comandamentului Forţelor Aliate Întrunite din Napoli, structura NATO desemnată ca responsabilă pentru integrare, reaminteşte MApN.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu