marți, 15 martie 2011

Viteza şi alcoolul în atenţia poliţiştilor rutieri

În perioada 11-13.03.2011, toate drumurile naţionale de pe raza judeţului Caraş-Severin au fost supravegheate de poliţiştii rutieri care au organizat acţiuni cu aparatele radar, acţiuni ce au vizat combaterea încălcării normelor rutiere ce reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor, încălcării normelor referitoare la depăşire dar şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, drogurilor, a altor substanţe sau medic amente cu efecte similare.
Cei aproximativ 65 de poliţiştii prezenţi zilnic pe drumurile naţionale au acţionat cu 13 aparate radar şi au aplicat un număr de 753 sancţiuni contravenţionale din care 621 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.
17 conducători auto au fost sancţionaţi contravenţional pentru că nu au purtat centurile de siguranţă. Nici folosirea telefonului mobil la volan nu a rămas nesancţionată de oamenii legii, astfel patru conducători auto au primit procese-verbale pentru nerespectarea acestei norme.
Din numărul total al conducătorilor auto opriţi în trafic, 17 au rămas fără permisul de conducere, şapte dintre aceştia pentru nerespectarea regimului legal de viteză, doi pentru încălcarea normelor referitoare la depăşire iar alţi cinci pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
Pe lângă contravenţii poliţiştii au constatat şi cinci infracţiuni, pentru încălcarea normelor referitoare la circulaţia pe drumurile publice.
Trebuie amintit că pe parcursul acestor acţiuni desfăşurate de poliţişti nu a fost înregistrat nici un accident rutier în urma căruia să rezulte rănirea vreunei persoane.
Scopul acestor acţiuni îl reprezentă impunerea unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de autovehicule în ceea ce priveşte respectarea vitezei legale de deplasare, iar reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora pe fondul nerespectării limitelor legale de viteză sau a consumului de alcool reprezintă obiectivul principal al poliţiştilor angrenaţi în acţiuni.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu