vineri, 11 martie 2011

Măsuri de ordine la competiţiile sportive


Sâmbătă, 12 martie şi duminică, 13 martie a.c., jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin vor asigura măsurile de ordine la partidele de fotbal dintre echipele Autocatania Caransebeş şi Naţional Sebiş, respectiv la partida de handbal feminin dintre echipele Universitatea Reşiţa şi C.S.M Naţional Sebiş din cadrul Ligii Naţionale.
Competiţiile sportive se vor desfăşura, pe stadionul „Balta Sărată” din Caransebeş şi la Sala Polivalentă din Reşiţa. Se va interzice vânzarea şi consumarea de băuturi alcoolice în apropierea arenelor sportive.
Jandarmii vor asigura condiţiile de securitate pentru toţi participanţii la aceaste manifestări sportive şi vor acţiona pentru prevenirea fenomenului infracţional, intervenind în cazul tulburării ordinii publice, atât în imediata apropiere a arenelor cât şi pe traseele de afluire/defluire.
Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în arenele sportive băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă. Este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ura naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă publică.
De asemenea spectatorilor le este interzis: să arunce cu obiecte în teren sau în direcţia altor spectatori, să sară gardul care delimitează spaţiul de joc sau să intre pe spaţiul de joc, să deterioreze sau să distrugă mobilierul în interiorul locurilor de desfăşurare a meciurilor, să împiedice acţiunea forţelor pentru asigurarea sau restabilirea ordinii publice.
Jandarmeria invită spectatorii să respecte prevederile legale pe timpul deplasării, în apropierea şi în interiorul arenelor sportive.

Compartimentul Informare şi Relaţii Publice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu