marți, 22 martie 2011

Un avion de luptă al SUA, prăbuşit pe un cîmp din Libia: doi piloţi recuperaţi


Londra/Stuttgart, 22 mar /Agerpres/ - Un avion de luptă american s-a prăbuşit pe un cîmp din Libia după o posibilă defecţiune mecanică, ambii piloţi au reuşit să se catapulteze, fiind recuperaţi, unul de rebeli, iar cel de-al doilea de militari americani, a indicat marţi purtătorul de cuvînt al US Africa Command, Vince Crawley, informează AP. Potrivit ediţiei de marţi a cotidianului britanic Daily Telegraph, care anterior anunţase recuperarea unuia din piloţi, avionul este un aparat de tip F-15E Eagle. 'A fost găsit un avion de luptă american prăbuşit pe un cîmp. Se pare că a căzut din cauza unei defecţiuni mecanice /.../ azi-noapte tîrziu (luni spre marţi)', a scris corespondentul Daily Telegraph, Rob Crilly, pe contul său de Twitter.

'Nu credem că a fost doborît' de forţe inamice, a estimat oficialul militar american, fără a intra în detalii. US Air Force a anunţat că aparate la operaţiuni aeriene în Libia participă doar aparate militare de tip B-2, F-15 şi F-16, aparţinînd Africa Command, cu baza la Stuttgart /Germania/.
Deocamdată, nu se cunoaşte locul şi momentul prăbuşirii aparatului. Cei doi membri ai echipajului au fost recuperaţi în momente şi locuri diferite, din cauza înălţimii mari la care s-au catapultat. AGERPRES

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu