miercuri, 30 martie 2011

Lecţie de viaţă la şcoală

Miercuri, 30.03.2011, poliţişti rutieri şi poliţişti de proximitate, au fost prezenţi la Liceul Hercules din Băile Herculane pentru a susţine o altfel de lecţie decât sunt obişnuiţi tinerii ce învaţă în această unitate şcolară.
Poliţiştii rutieri le-au prezentat normele de circulaţie ce trebuie respectate atunci când elevii au calitatea de pietoni, conduc un vehicul cu două roţi sau, cei care au 18 ani şi posedă permis de conducere, un autovehicul.
Cel mai important aspect al „lecţiei” a fost conştientizarea de către tineri a importanţei respectării acestor reguli, de care trebuie să ţinem cont fiecare dintre noi, atunci când suntem participanţi la trafic.
Absenteismul şcolar a fost şi el adus în discuţie de către poliţiştii de proximitate, subiect abordat pe lângă prevenirea violenţei în şcoli şi cauzele acesteia. Poliţiştii au desfăşurat şi vor desfăşura activităţi de prevenirea a absenteismului şcolar, oamenii legii înştiinţând părinţii acelor tineri care au alte preocupări în orele de curs, dar şi conducerea şcolii unde aceştia învaţă.
Trebuie amintit că între conducerea Poliţiei Staţiunii Băile Herculane şi reprezentanţii Liceului Hercules a fost semnat un protocol, în baza căruia pe viitor se vor desfăşura şi alte activităţi în care se vor include teme precum prevenirea consumului de droguri, efectele drogurilor asupra vieţii personale şi sociale, dar mai ales efectele devastatoare pe care le are consumul de droguri asupra organismului uman.
În perioada următoare oamenii legii vor fi prezenţi şi la liceul din Mehadia pentru a susţine şi în faţa acestor elevi aceeaşi “lecţie” de care au beneficiat colegii lor.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu