joi, 31 martie 2011

BULETIN DE PRESĂ


 ŞI BLUGII „ATRAG”
În data de 30.03.2011, în jurul orelor 13.00, Poliţa Oraşului Moldova Nouă a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112, de către S.DUMITRU despre faptul că l-a surprins pe J.ALIN, de 18 ani, care a sustras o pereche de blugi dintr-o societate comercială.
Tânărul a recunoscut că a sustras pereche de pantaloni, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

 MOPED IMPLICAT ÎN ACCIDENT RUTIER
În data de 30.03.2011, în jurul orelor 15.00, lucrători din cadrul Poliţiei Oţel Roşu au fost sesizaţi prin apelul unic de urgenţă 112 despre producerea unui accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în timp ce S.MARIA, de 23 ani, conducea un autoturism pe strada Revoluţiei, la intersecţie cu strada 22 Decembrie 1989, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers la stânga şi nu a acordat prioritate de trecere mopedului condus regulamentar de B.MARIUS, în vârstă de 43 ani, intrând în coliziune cu acesta.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului mopedului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale fără a necesita internare.
În momentul producere accidentului B.MARIUS purta casca de protecţie.
Ambii conducători de vehicule au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 OBOSEALA FACE VICTIME
În data de 30.03.2011, în jurul orelor 16.00, lucrători din cadrul Poliţiei Oraviţa au fost sesizaţi cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 57 B.
Poliţiştii deplasaţi la faţa locului au constatat că în timp ce A.LUCA, de 40 ani, conducea un autoturism direcţia Anina spre Oraviţa, din cauza oboselii a pierdut controlul direcţiei, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune laterală cu un parapet.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a pasagerilor de pe bancheta din spate, A.MARINA de 34 ani şi a minorului A.D. de doar două luni.
Ambele victime a fost transportate la Spitalul Oraviţa iar ulterior la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru investigaţii medicale amănunţite.
Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 FĂRĂ PERMIS…DE CONDUCERE
În data de 30.03.2011, în jurul orelor 23.30, poliţiştii rutieri l-au depistat pe T.GREUCEAN, de 25 ani, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 58B, între localităţile Bocşa şi Berzovia, fără a poseda permis de conducere.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană fără a poseda permis de conducere.

 ALCOOLUL LA VOLAN
În data de 30.03.2011, în jurul orelor 24.00, lucrători din cadrul Biroului Rutier Caransebeş, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier pe strada Nicolae Bălcescu, au oprit pentru control o autoutilitară.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către S.ALEXANDRU, de 39 ani, din Bucureşti.
La testarea cu aparatul alcooltest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital unde i s-au recoltat două probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 ATENŢIE LA ANEXELE GOSPODĂREŞTI
În data de 30.03.2011, în jurul orelor 12.00, lucrătorii Postului de Poliţie Brebu au fost sesizaţi cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras dintr-o anexă gospodărească mai multe păsări de curte.
În urma activităţilor desfăşurate de către poliţişti, a fost depistat pe DN 58, la ieşire din localitatea Brebu, L.F. de 61 ani, din Reşiţa, care avea asupra sa trei sacoşe de rafie în care se aflau 10 păsări de curte. Bărbatul a recunoscut că a sustras păsările şi intenţiona să le vândă în Caransebeş.
Partea vătămată şi-a recuperat prejudiciul în totalitate, însă în cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Recomandări

Având în vedere că foarte multe persoane locuiesc în case cu curte şi gospodărie, iar infractorii în activitatea lor urmăresc să sustragă o diversitate de bunuri, se impune luarea unor masuri de protecţie care să-i apere de infractori.
Pentru infractori, o casă cu gospodărie este mai tentantă datorită suprafeţei mai mari pe care aceasta este dispusă, precum şi datorită distanţei dintre clădiri. Ceea ce este avantajos pentru cei care locuiesc la case, în apărarea lor împotriva hoţilor, sunt relaţiile comunitare existente între vecini.
Deoarece cele mai multe furturi din locuinţe sunt comise când proprietarii nu se afla la domiciliu, va recomandăm câteva măsuri care să duca la prevenirea furturilor din gospodăria dumneavoastră:
• evitaţi, pe cât posibil, când plecaţi de acasă pentru mai multe zile să lăsaţi casa goala, apelaţi la un vecin să aibă grijă de locuinţa dvs. când lipsiţi mai mult, promiţând ca îl veţi răsplăti cu acelaşi serviciu când este el plecat de acasă;
• nu lăsaţi cheile de la uşa, sub preş, în cuiul de la poartă sau în alte locuri dosnice, deoarece ele pot fi găsite cu uşurinţă de către infractori;
• daca aţi pierdut cheile de la poartă sau de la uşa de acces în locuinţă, luaţi urgent masuri de înlocuire a acestora;
• nu lăsaţi în curte scări sau alte unelte, în acest fel îl împiedicaţi pe infractor să escaladeze sau să distrugă sistemele de închidere;
• asiguraţi uşile sau porţile de la grajduri sau suri, care se afla situate spre grădini;
• nu angajaţi ca zilieri sau îngrijitori persoane necunoscute, decât după anunţarea acestora la poliţie, în vederea verificării identităţii lor;
• prezenta unui câine în gospodărie este de un real folos;
- în cazul observării unei persoane străine care transportă obiecte electronice, de îmbrăcăminte, etc. sesizaţi-va, alarmând vecinii, poliţia sau chiar trecătorii.

Fii întotdeauna cu un pas înaintea infractorilor!





PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu