duminică, 20 martie 2011

BULETIN DE PRESĂ

 ŞI VOPSEAUA SE FURĂ
În data de 18.03.2011, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Caransebeş i-au depistat pe G.IOAN ILIE, de 39 ani şi V.PETRU, de 30 ani, ambii din Caransebeş, care au sustras de la o societate comercială din Caransebeş, cantitatea de zece litri diluant, cinci litri grunt, doi litri vopsea de culoare verde, un kg vaselină industrială şi patru bucăţi de plăci radiale, în valoare totală de 400 lei.
Prejudiciul a fost recuperat şi predat societăţii păgubite.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 OBIECT GĂSIT ÎNTR-O PUNGĂ
În data de 18.03.2011, în jurul orelor 08.00, Poliţia Băile Herculane a fost sesizată prin apelul unic de urgenţă 112 de către C.GHEORGHE, c privire la faptul că pe marginea străzii Mihai Eminescu cu DN67D din Băile Herculane, a găsit învelit într-o pungă de plastic un obiect metalic ruginit ce pare a fi proiectil având vârful lipsă.
Obiectul cu o lungime de 30 cm şi diametrul de 7 cm a fost ridicat de către ISU CS în vederea distrugerii.

 DEPĂŞIRE PERICULOASĂ
În data de 18.03.2011, în jurul orelor 13.30, în timp ce D. IONELA conducea un autoturism, pe DN6, pe raza localităţii Mehadia, din direcţia Caransebeş spre Băile-Herculane, pe un sector de drum în aliniament a încercat să efectueze manevra de depăşire a unui autocamion fără a se asigura însă că autoturismul care circulă în spatele ei, şi era condus de D.CONSTANTIN de 43 ani, intenţiona să efectueze o manevră similară, moment în care l-a acroşat.
În urma acroşării autoturismul condus de D.CONSTANTIN a ieşit în afara părţii carosabile, iar autoturismul condus de D. IONELA s-a răsturnat în afara părţi carosabile pe partea dreapta în direcţia de mers spre Băile - Herculane.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a conducătorului auto D.CONSTANTIN şi rănirea gravă a pasagerei D.MARIA, de 42 ani, pasageră în autoturismul condus de D.CONSTANTIN, fiind internată la spitalul Caransebeş.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

 ALCOOL LA VOLAN + DOSAR PENAL
În data de 18.03.2011, în jurul orelor 20.30, pe strada Funicularului din Bocşa, a fost depistat D.SORIN STELIAN, de 33 ani, din localitate, în timp ce conducea o autoutilitară având o concentraţie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat la testarea cu aparatul alcooltest.
Conducătorul auto a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge şi stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

 LA FURAT DE ŞENILE
În data de 18.03.2011, în jurul orelor 20.00, lucrătorii Poliţiei Comunale Teregova au fost sesizaţi, prin apelul unic de urgenţă 112, despre faptul că persoane necunoscute sustrag şenilele de la un excavator situat pe marginea drumului contur baraj, în zona Poiana Ruschii.
Echipa operativă deplasată la faţa locului a constatat că cinci persoane, N.VIOREL, de 43 ani, B.MIRCEA MARIAN, de 46 ani, A.CONSTANTIN DANIEL, de 31 ani A.G., 17 ani, şi N.ALIN NICOLAE, de 22 ani, toţi din judeţul Vâlcea, au demontat şenilele excavatorului cu un flex, încărcând una din şenile într-o autoutilitară înmatriculată în Irlanda ce aparţinea lui S.GHEORGHE de 35 ani, tot din judeţul Vâlcea. Cea de-a doua şenilă era legată cu un cablu de cârligul autoutilitarei.
La faţa locului au mai fost găsite un generator electric, o butelie cu gaz metan şi un tub de oxigen cu furtunele aferente.
Din declaraţiile celor cinci persoane identificate iniţial la faţa locului, a rezultat că aceştia au fost trimişi în vederea demontării celor două şenile de către patronul S.GHORGHE. După aproximativ zece minute a sosit şi S.GHORGHE care a declarat că este administrator al unei societăţi comerciale şi a cumpărat cele două şenile cu suma de 300 de euro.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 IAR ALCOOLUL
În data de 19.03.2011, în jurul orelor 02.00, poliţiştii rutieri l-au depistat pe S.IONUŢ DUMITRU, de 29 ani, din Reşiţa, în timp ce conducea un autoturism pe bulevardul Republicii, având o concentraţie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat la testarea cu aparatul alcooltest.
Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Reşiţa în vederea recoltării unei probe biologice de sânge şi stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.



 CU VITEZĂ ŞI ALCOOL
În data de 19.03.2011, în jurul orelor 16.30, în timp ce C.LAUS, de 62 ani, conducea un autoturism înmatriculat în străinătate, pe DJ 581, din direcţia Oraviţa spre Lupac, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, şi într-o curbă la stânga a pierdut controlul volanului, răsturnându-se pe partea carosabilă.
În urma testării cu aparatul etilotest a conducătorului auto a rezultat o concentraţie de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la Spitalul Judeţean Reşiţa pentru recoltarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană având o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.






PURTĂTOR DE CUVÂNT
Agent de poliţie
CĂRBUNARU ANCUŢA-RAMONA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu