luni, 28 martie 2011

Pompierii la datorie


Vineri, 25 martie 2011
 Asanare muniţie din curtea Colegiului Economic al Banatului Montan din Reşiţa. Echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC” al judeţului Caraş-Severin a ridicat, în siguranţă, o bombă de aruncător calibru 120 mm. Muniţia a fost găsită în timpul unor lucrări executate în zonă.
 Trei incendii la vegetaţie uscată. Incendiile au afectat, în total, 35 hectare de teren şi s-au manifestat pe teritoriile localităţilor Pârvova (risc de extindere a incendiului la trei sălaşe), Mâtnicu Mare şi Naidăş.

Sâmbătă, 26 martie 2011
 Incendiu coş de fum. Pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un coş de fum deteriorat al unei case particulare din Moldova Nouă. Nu au fost înregistrate victime, iar focul a fost lichidat înainte să se extindă la acoperişul casei.
 Asanare muniţie. ISU „SEMENIC” a intervenit, prin echipa sa specializată, în localitatea Prisaca, în vederea ridicării a 14 grenade defensive găsite de un localnic într-o grădină. Intervenţia s-a desfăşurat fără incidente.
 Incendiu anexă. Un foc aprins la vegetaţie uscată s-a extins la anexa unei locuinţe din Reşiţa. Incendiul a fost stins datorită intervenţiei pompierilor militari din municipiu.
 Incendiu casă. Şi la Globu Rău un incendiu la vegetaţie uscată s-a extins la o casă particulară. Astfel, a ars acoperişul casei pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp, fiind distruse atât elemente din structura din lemn a acoperişului, cât şi ţiglele. Valoarea pagubelor se ridică la 50 de mii de lei.
 15 incendii la vegetaţie uscată, dintre care şapte au avut loc pe teritoriul municipiului Reşiţa (unul dintre focuri s-a extins pe 32 hectare de teren), două la Bocşa (intervenţie asigurată de SVSU Bocşa) şi câte un incendiu la Târnova, Bucoşniţa, Buchin, Surducu Mare, Comorâşte şi Oraviţa.

Duminică, 27 martie 2011
 Salvare animal. Un echipaj de pompieri militari a intervenit pentru salvarea unui căţel căzut în subsolul unui bloc de locuinţe din Moldova Nouă. Animalul a fost scos teafăr, intervenţia fiind încheiată fără probleme.
 Trei incendii la vegetaţie uscată: Anina, Cornereva şi Oraviţa. Suprafaţa afectată, în total, nu depăşeşte zece hectare, însă la Oraviţa exista riscul de propagare a incendiului la o stupină.


INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
Contact: plt. Anca Balint
isusemenic.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu