joi, 23 februarie 2012

Un militar afgan a ucis doi soldaţi din cadrul NATO


KABUL (MEDIAFAX) - Un militar afgan a deschis focul joi asupra unor soldaţi din cadrul Forţei internaţionale a NATO (ISAF) şi a ucis doi dintre ei, în estul Afganistanului, a anunţat ISAF într-un comunicat, transmite AFP.
"Acolo se desfăşura o manifestaţie", a precizat Forţa Internaţională de Asistenţă pentru Securitate.
Uciderea celor doi militari ai NATO intervine în cea de-a treia zi de manifestaţii antiamericane, izbucnite după ce mai multe exemplare ale Coranului au fost arse la o bază militară americană din Afganistan. Deocamdată nu se ştie însă dacă cele două evenimente au vreo legătură.
În cursul nopţii de luni spre marţi, câteva exemplare ale Coranului, confiscate de la deţinuţii din închisoarea bazei americane din Bagram, aflată la 60 de kilometri nord-est de Kabul, au fost arse sub pretextul că erau folosite de deţinuţi pentru a transmite mesaje între ei, conform unor oficiali de la Washington.
Talibanii au cerut joi "uciderea" soldaţilor străini din Afganistan. "Pentru a apăra cartea sfântă (...), trebuie să atacaţi fără frică bazele militare ale invadatorilor, convoaiele lor militare, să-i ucideţi, să-i capturaţi, să-i loviţi şi să le daţi o lecţie în aşa măsură încât să nu mai îndrăznească să insulte sfântul Coran", au declarat aceştia într-un comunicat transmis AFP.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu