miercuri, 22 februarie 2012

Arsenal de arme la Ambasada Libiei din Atena


Atena, 22 feb /Agerpres/ - Noii angajaţi ai misiunii diplomatice libiene din Atena au descoperit la ambasadă o ascunzătoare cu un întreg arsenal de arme, transmite miercuri portalul economic RBC.

Astfel, au fost descoperite 30 de pistoale, două puşti, două grenade de mână şi 15 kg de explozibili. În plus, în ascunzătoare s-a mai găsit şi 1200 de cartuşe pentru diferite tipuri de arme, precum şi amortizoare, detonatoare, echipamente pentru intercetări telefonice.

După ce s-au pus de acord cu oficialii de la Tripoli, diplomaţii libieni au predat întregul arsenal poliţiei elene. Toate armele au fost trimise pentru examinare, cu scopul de a stabili dacă nu au fost cumva implicate în vreo infracţiune.

Înainte de începerea revoltei din Libia, relaţiile dintre Tripoli şi Atena au fost destul de bune, astfel încât destinaţia armelor descoperite la ambasadă este deocamdată necunoscută.

În luna iulie 2011, fostul lider libian Muammar al-Gaddafi ameninţase că va trimite în Europa sute de atentatori sinucigaşi pentru comiterea unor atacuri teroriste, ca represalii la campania militară a NATO împotriva ţării sale, de partea rebelilor. 'Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte!' - exclamase într-o declaraţie de presă al-Gaddafi, adăugând că sute de libieni sunt pregătiţi să moară ca martiri în Europa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu