vineri, 10 februarie 2012

            COMUNICAT DE PRESĂ


Detaşamente de militari din Ministerul Apărării Naţionale au executat, în ultimele 24 de ore, 22 de misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol din judeţele din sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, la care au participat 1580 de militari cu 88 mijloace tehnice terestre, aeriene şi navale.
Armata continuă acţiunile de intervenţie şi vineri, 10 februarie. Centrul de coordonare a podului aerian, constituit la sediul Flotilei 90 Transport Aerian din Otopeni, din dispoziţia ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, continuă operaţiunile de planificare şi executare a zborurilor pentru transportul de alimente către populaţia aflată în localităţi izolate. Astfel, în cursul nopţii de joi spre vineri, au fost efectuate trei transporturi, cu elicoptere IAR-330 Puma, cu trei tone de alimente, către comunele Măraşu şi Frecăţei din jud. Brăila.
Vineri la prânz, două elicoptere militare de la Flotila 90 Transport Aerian au transportat două tone de produse alimentare către locuitorii comunei Galbenu, jud. Brăila.
De asemenea, după-amiază şi în cursul serii, sunt planificate alte şase misiuni de zbor cu elicoptere IAR-330 Puma, cu cinci tone de alimente, către localităţile Vişani şi Jirlău din jud. Brăila, comuna Grindu, jud. Ialomiţa, şi localitatea Isvoarele din jud. Giurgiu.
Ajutoarele umanitare sunt puse la dispoziţia populaţiei aflate în dificultate, prin grija unor asociaţii şi patronate ale producătorilor din industria alimentară, conform solicitărilor primarilor din localităţile izolate. În funcţie de condiţiile meteo şi de situaţia concretă din localităţile izolate, transportul şi distribuirea acestor ajutoare se va face şi pe cale terestră din puncte de sprijin destinate acestui scop.
La solicitarea Prefectului jud. Buzău, militari din Divizia 2 Infanterie execută, cu autocamioane DAC, transportul de alimente şi apă potabilă către populaţia din localităţile Glodeanu-Siliştea, Scutelnici, Săgeata şi Ruşeţu.
Un detaşament de militari din Batalionul 3 Geniu acţionează, cu utilaje de geniu, pentru deszăpezirea căilor de acces în zona localităţii Poşta Câlnău, jud. Buzău. De asemenea, la Boboc, jud. Buzău, un detaşament de militari de la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene continuă să acţioneze pentru deblocarea căii de acces de la gară, pe o distanţă de aproximativ trei kilometri.
Detaşamente de militari din Batalionul 13 Artilerie şi Regimentul 51 Artilerie Mixtă, cu autocamioane DAC, intervin în zona localităţilor Raşi şi Horia, jud. Ialomiţa, pentru deblocarea căilor de acces şi evacuarea persoanelor care necesită ajutor.
În judeţul Călăraşi, două detaşamente de militari din Flotila 86 Aeriană şi din Batalionul 52 Artilerie, cu autocamioane şi utilaje pe şenile, asigură transportul unor echipe tehnice de la Electrica S.A. pentru remedierea unor defecţiuni la reţeaua electrică a localităţilor Argovei, Frăsinet şi Gurbăneşti.
În municipiul Focşani, două detaşamente de militari din Brigada 8 LAROM acţionează pentru deszăpezirea unor căi de acces către şcoli şi spitale, la solicitarea Prefectului jud. Vrancea.
Militari din Batalionul 235 Sprijin Logistic din Târgovişte transportă apă potabilă către locuitorii cartierului Schela Mare din municipiul Moreni, a căror aprovizionare cu apă este întreruptă.
Remorcherul Fluvial 328 continuă să asigure transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, vineri dimineaţă efectuând şi evacuarea unei persoane cu multiple fracturi, aflată în Tudor Vladimirescu. Remorcherul maritim de salvare „Grozavul” execută misiunea pe canalul navigabil al Dunării, între porturile Sulina şi Tulcea pentru spargerea gheţii şi transportul de persoane din localităţile izolate din Deltă.
Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, conform ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului.



Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu