miercuri, 1 februarie 2012

SIRIA PE FĂRAŞ


Damasc, 1 feb /Agerpres/ - Regimul lui Bashar al-Assad nu mai controlează '50% din teritoriul' sirian, a declarat marţi pentru AFP liderul Armatei Siriane Libere /ASL/, colonelul Riad Al-Assaad, precizând că forţele sale nu au preluat neapărat controlul asupra acestor regiuni.

Aproximativ '50% din teritoriul sirian nu mai este sub controlul regimului. Aceasta nu înseamnă un control total al acestor regiuni de către ASL', a declarat colonelul Riad Al-Assaad. 'Moralul forţelor pro-Assad este foarte scăzut, ei au început să-şi piardă curajul pentru că pierd teren. De aceea atacă civili fără distingere, bărbaţi, femei şi copii, şi bombardează casele în mod aleatoriu', a continuat acesta.

Colonelul a mai declarat că ASL, care revendică 40.000 de soldaţi dizidenţi în rândurile sale, a condus un 'război de gherilă' împotriva forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad. 'Operaţiunile conduse de ASL sunt un fel de război de gherilă bazat pe atacuri rapide împotriva poziţiilor forţelor pro-Assad, urmate de retrageri tactice către locuri sigure', a precizat liderul ASL.

Liderul ASL a afirmat că forţele sale nu sunt în măsură să preia controlul total asupra regiunilor siriene, efectivele şi armamentul lor fiind în mare parte inferioare celor ale armatei regulate.

Potrivit lui Riad Al-Assaad, campania de represiune s-a 'intensificat în ultima săptămână în trei regiuni ale Siriei, provincia Damasc, Homs /centru/ şi Idleb /nord-vest/, deoarece regimul este convins că va putea pune capăt astfel revoluţiei. Aceste regiuni sunt atacate brutal în mod constant'.

'Poporul va rezista, ASL va rezista, revoluţia va continua şi regimul va cădea în curând', a asigurat colonelul disident.

În ultima săptămână au murit cel puţin 400 de persoane în urma violenţelor, numărul de civili, soldaţi şi dezertori ucişi ridicând temeri în legătură cu declanşarea unui război civil în Siria.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu