luni, 6 februarie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ


Remorcherul maritim de salvare „Grozavul” a început luni, 6 februarie, la ora 07.00, operaţiunile pentru degajarea şenalului navigabil pe braţul Sulina. Nava militară, cu un deplasament de 2.700 t, având la bord un echipaj format din 40 de marinari, intervine pentru spargerea gheţii pe Dunăre, între porturile Sulina şi Tulcea. De asemenea, remorcherul fluvial 328 din Forţele Navale Române a reluat, din această dimineaţă, transportul de persoane pe Dunăre, între municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.
          Un detaşament de militari şi un autocamion DAC 6x6, din Batalionul 335 Artilerie, desfăşoară luni, începând cu ora 11.00, o misiune de evacuare şi transport la Botoşani al unei femei care are nevoie de dializă, aflată în comuna Călăraşi, jud. Botoşani.
O maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu cinci militari de la Brigada 282 Infanterie Mecanizată Focşani, a început, la ora 12.00, o misiune de evacuare a două femei gravide, aflate în localitatea Vintileasca, jud. Vrancea.
          În judeţul Prahova, un detaşament format din 40 de militari de la Batalionul 21 Vânători de Munte acţionează, începând cu ora 08.30, în Gara Predeal, pentru deblocarea căilor de acces.
În noaptea de duminică şi în dimineaţa zilei de luni, în judeţul Vrancea, s-a acţionat cu forţe şi mijloace pentru  evacuarea de urgenţă a persoanelor care aveau nevoie de asistenţă medicală. Astfel, o maşină de luptă a infanteriei MLI 84 M echipată MEDEVAC, cu un echipaj format din cinci militari, aparţinând Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată din Focşani, a încheiat în această dimineaţă misiunea de evacuare medicală a  doi pacienţi din localitatea Balta Albă, judeţul Buzău. După o deplasare extrem de dificilă, pe un traseu pe care depunerile de zăpadă au depăşit frecvent doi-trei metri, salvatorii militari au reuşit să transporte cele două persoane la Râmnicu Sărat, locul de unde pacienţii au fost preluaţi de ambulanţele SMURD.
De asemenea, militarii Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată au reuşit să evacueze o femeie însărcinată din localitatea Vulturu, cu un vehicul tip MLI şi un autocamion 6x6, în seara zilei de duminică, şi au însoţit ambulanţa până la spitalul din Focşani.
Din ordinul ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, aproximativ 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, de pe întreg teritoriul ţării, sunt în măsură să intervină de urgenţă, la solicitarea autorităţilor publice locale şi centrale, pentru limitarea efectelor ninsorilor abundente, ale viscolului şi temperaturilor negative extreme, preconizate pentru această perioadă. Personalul poate fi suplimentat cu alţi 4.000 militari, în funcţie de evoluţia situaţiei.
Prin structura de specialitate a Statului Major General, M.Ap.N. monitorizează situaţia din ţară şi intervine cu personal şi tehnică pentru sprijinirea populaţiei afectate de vremea nefavorabilă.


Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu