joi, 23 februarie 2012

Irak: Zi sângeroasă soldată cu zeci de morţi


Bagdad, 23 feb /Agerpres/ - Cel puţin 32 de persoane au fost ucise joi dimineaţa, la Bagdad şi în alte oraşe din Irak, în una din cele mai sângeroase zile de la retragerea forţelor americane din regiune, în decembrie anul trecut, informează surse oficiale locale, citate de agenţiile de presă internaţionale.

Atentatele au fost comise cu ajutorul bombelor telecomandate, al autovehiculelor capcană şi atacatorilor sinucigaşi.

Au fost vizate cel puţin cinci zone ale capitalei irakiene, provocând moartea a cel puţin 22 de persoane.

Violenţe similare au avut loc în provinciile Salaheddin /nord/ şi Diyala /centru/, conform Ministerului de Interne irakian.

Irakul se confruntă cu o serie de atentate sângeroase vizând comunitatea şiită /majoritară/, în contextul unei crize politice majore care riscă să dezmembreze fragila coaliţie de guvernământ de la Bagdad şi să declanşeze un nou conflict interconfesional, după retragerea în decembrie anul trecut a ultimilor militari din contingentul american staţionat de peste şapte ani în regiune.

În plus, Irakul traversează o situaţie de criză politică departe de a se fi terminat, care îi opune pe miniştrii blocului laic Iraqiya, susţinut de suniţi, restului guvernului, majoritar şiit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu