sâmbătă, 11 februarie 2012

COD PORTOCALIU


Avînd în vedere avertzizarea meteorologică COD PORTOCALIU de ninsoare abundentă în judeţul Caraş-Severin, pentru intervalul 12 – 14 februarie a.c., Comitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se întruneşte în şedinţă extraordinară astăzi, la ora 18, şi a transmis, tuturor primăriilor din judeţ, un prim set de măsuri ce trebuie luate preventiv în această situaţie. Încă din luna noiembrie 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă SEMENIC, al judeţului Caraş-Severin, a transmis primăriilor, Planul de Măsuri al Comitetului Judeţean, pentru sezonul de iarnă 2011 – 2012.

În aceste condiţii, la nivel local, primăriile trebuie să aibă identificate şi pregătite spaţiile de primire-cazare a persoanelor afectate de fenomenele meteo specifice. Conform legislaţiei, primăriile trebuie să instituie serviciul de permanenţă, din proprie iniţiativă, să asigure asistenţa medicală la nivelul localităţii, să asigure transmiterea atenţionărilor şi informaţiilor către satele sau cartierele aparţinătoare şi să menţină, în permanenţă, legătura cu Dispeceratul ISU, pentru a semnala Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, orice problemă apărută la nivelul comunităţii locale.

La această oră, portul fluvial Moldova Veche, primul de la intrarea Dunării în ţară, este operaţional, funcţionează în parametrii optimi şi nu se înregistrează probleme deosebite, informează Căpitănia Portului Moldova Veche.

În acest moment, Dunărea este acoperită cu un pod de gheaţă şi navigaţia pe întregul tronson este oprită. 16 nave, se află acostate în port şi aşteaptă deschiderea navigaţiei fluviale, iar împingătorul Mercur 304 efectuează zilnic manevre de degajare a gheţii din jurul navelor acostate. Între acestea se află un convoi cu 8 barje (unităţi) şi 5 şlepuri-motor.

Două barje, fără personal, se află izolate, la ancoră, în rada portului.

Singura navă aflată captivă în gheaţă este şlep-motorul „Edelweis”, sub pavilion moldovenesc, blocată în dreptul localităţii Sviniţa din judeţul Mehedinţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu