miercuri, 8 februarie 2012

Coşuri de fum încinse


În ultimele zile, pe teritoriul judeţului Caraş-Severin, au izbucnit o serie de incendii a căror cauză de aprindere a constituit-o coşurile de fum neprotejate termic faţă de materiale combustibile (în special faţă de elementele de construcţie din lemn ale acoperişurilor).
Două astfel de incendii au fost înregistrate în cursul zilei de ieri în raionul de intervenţie al Detaşamentului de Pompieri Caransebeş. Primul incendiu s-a manifestat la o casă particulară, de pe strada 1 Mai din municipiul Caransebeş. Focul s-a aprins la coşul de fum al bucătăriei şi exista riscul să cuprindă întregul acopriş al casei. Valoarea bunurilor protejate este de aproximativ o sută de mii de lei. Cel de-al doilea incendiu, pentru care a fost solicitată intervenţia structurilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin, a izbucnit la acoperişul unei case din satul Cornuţel Banat tot din cauza unui coş de fum neprotejat termic. Şi în acest caz exista risc de propagare a focului, deplasarea autospecialelor de intervenţie făcundu-se cu greutate din cauza drumului acoperit cu zăpadă şi gheaţă.
Astfel, având în vedere acest aspect, ISU „SEMENIC” recomandă din nou cetăţenilor să verifice şi cureţe coşurile de fum, să nu supraîncălzează sobele şi să nu folosească instalaţii electrice improvizate, să ia toate măsurile posibile de prevenire a incendiilor în gospodării.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu