joi, 23 februarie 2012

Doi jurnalişti occidentali ucişi într-un bombardament la Homs


Damasc, 22 feb /Agerpres/ - Doi jurnalişti occidentali, un francez şi o americană, au fost ucişi miercuri în oraşul sirian rebel Homs, din centrul ţării, în urma bombardării de către armată a unui centru de presă al militanţilor împotriva regimului lui Bashar al-Assad, transmit AFP, AP şi Reuters, citând surse de la faţa locului.

'Doi jurnalişti au fost ucişi când bombardamentele au vizat centrul nostru de presă din cartierul Baba Amr. Alţi trei sau patru jurnalişti străini au fost răniţi', a declarat activistul de opoziţie Omar Shaker, contactat prin Skype.

Potrivit Reuters şi AP, cei doi jurnalişti ucişi sunt americana Marie Colvin, care lucra pentru Sunday Times, şi fotograful francez Remi Ochlik.

Cartierul Baba Amr este bombardat de 18 zile de armata siriană.

Reporterul francez Gilles Jacquier a fost primul ziarist occidental ucis în Siria, de la declanşarea revoltei populare împotriva regimului. El a murit la 11 ianuarie, tot la Homs, în timpul unei deplasări autorizate de regim, care restrânge drastic mişcările jurnaliştilor pe teritoriul ţării. Nu s-a putut stabili dacă obuzul care l-a ucis pe reporterul francez a fost tras de un rebel sau de armata siriană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu