luni, 13 februarie 2012

Doi "kamikaze în devenire" afgani, în vârstă de zece ani, arestaţi pentru a doua oară


KABUL (MEDIAFAX) - Doi băieţi în vârstă de zece ani, arestaţi o primă dată pentru pregătire de atentate sinucigaşe în Afganistan, dar care au fost graţiaţi de preşedintele Hamid Karzai, au fost arestaţi arestaţi a doua oară la Kandahar, un fief taliban, pentru planificarea unui nou atentat, relatează AFP.
Copiii, "kamikaze în devenire, au fost arestaţi împreună cu alţi trei militanţi săptămâna trecută, în timp ce pregăteau un atac împotriva forţelor afgane sau internaţionale în oraşul Kandahar", a declarat duminică pentru AFP Zalmai Ayubi, purtătorul de cuvânt al provinciei Kandahar.
Două veste pline de explozivi au fost găsite în cursul arestării acestora, potrivit aceleiaşi surse.
Cei doi băieţi au fost arestaţi, anterior, unul în Paktya (sud-est), iar celălalt la Kandahar (sud), în timp ce se pregăteau să detoneze vestele de explozivi pe care le purtau. Preşedintele Hamid Karzai i-a graţiat în august, alături de alţi 18 copii, au precizat surse concordante.
Ei sunt interogaţi de serviciile de informaţii şi vor fi trimişi la casa de corecţie, potrivit lui Ayubi.
Originari unul din provincia Paktya (sud-est), iar celălalt din Balucistan (vestul Pakistanului), de o parte şi de alta a frontierei unde îşi au talibanii bazele, cei doi copii au plecat în Pakistan după ce au fost graţiaţi, unde s-au antrenat pentru a efectua un atac sinucigaş.
Ulterior, ei au revenit în Afganistan. "Mi-au spus că voi fi în securitate după ce voi efectua atentatul sinucigaş", a explicat Azizullah, unul dintre cei doi kamikaze-ucenici, o declaraţie citată de centrul de presă al provinciei Kandahar într-un comunicat.
Potrivit ONU, aproximativ 15% dintre cele peste 3.000 de persoane ucise în 2011 în Afganistan au fost omorâte în atentate sinucigaşe, de care sunt consideraţi vinovaţi talibanii, al căror număr nu a crescut, dar care au provocat aproximativ 80% dintre victimele înregistrate în plus faţă de 2010.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu