luni, 13 februarie 2012

Armata siriană a ucis "insurgenţi străini" la Homs


DAMASC (MEDIAFAX) - Armata siriană a ucis şi a arestat mai mulţi insurgenţi străini în oraşul rebel Homs, a anunţat un oficial din cadrul forţelor de securitate, citat duminică de cotidianul Al-Watan, apropiat puterii, relatează AFP.
"Vizăm orice persoană înarmată, indiferent unde află, nu cooperăm cu teroriştii", a anunţat acest oficial sub protecţia anonimatului, adăugând că "autorităţile au reuşit să ucidă un anumit număr dintre ei, unii de naţionalitate arabă şi străină", iar pe alţii să îi aresteze, la Homs (centru), bombardat intensiv de forţele regimului de opt zile.
Regimul acuză, de la începutul revoltei, în urmă cu 11 luni, "bande înarmate teroriste" că se află la originea violenţelor din Siria.
"Operaţiunile (armatei) sunt extrem de complexe, având în vedere prezenţa civililor pe care persoane înarmate le utilizează ca scuturi umane, obligând armata să dea dovadă de prudenţă, cu scopul de a evita moartea unor victime nevinovate", precizează oficialul.
Joi, un oficial militar a declarat pentru acelaşi cotidian că armata a ucis şi arestat numeroşi insurgenţi, "unii având naţionalităţi libaneză, libiană şi afgană" şi "legături cu Al-Qaida", în cursul unor confruntări armate cu "grupări înarmate" la Baba Amr, unul dintre cartierele cele mai bombardate din Homs.
Adjunctul ministrului irakian de Interne Adnane al-Assadi a declarat sâmbătă pentru AFP că unii jihadişti au plecat să lupte în Siria şi că arme destinate opoziţiei siriene erau trimise din Irak.
Într-o înregistrare video, sâmbătă, liderul Al-Qaida Ayman al-Zawahiri i-a îndemnat în special pe musulmanii din Turcia, Iordania şi Liban să susţină rebeliunea din Siria.
În plus, potrivit publicaţiilor din cadrul grupului american de presă McClatchy, care citează oficiali americani sub protecţia anonimatului, filiala irakiană Al-Qaida se află probabil în spatele celor două atentate sângeroase comise vineri la Alep (nord).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu