luni, 6 februarie 2012

Incendii la sfârşit de săptămână


Sâmbătă, 04 februarie a.c., ora 22.15/Reşiţa, cartier Cuptoare – incendiu pod casă particulară. La sosirea pompierilor militari de la Detşamentul Reşiţa, care s-au deplasat la locul intrevenţiei cu două autospeciale cu apă şi spumă, incendiul se manifetsa cu flacără la acoperişul casei, pe o suprafaţă de aproximativ cinci mp în jurul coşului de evacuare a fumului, existând astfel risc major de extindere a focului. Nu au fost înregistrate victime, iar intervenţia pompierilor reşiţeni a limitat valoarea pagubelor.
Cauza probabilă de producere a constituit-o coşul de fum neprotejat termic.

Duminică, 05 februarie a.c., ora 06.55/Rusca Teregova – incendiu pensiune turistică. Pentru stingerea acesttui incendiu au acţionat pompieri din cadrul Detaşamentului Caransebeş al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin. Potrivit observaţiilor făcute în teren, cauza probabilă de izbucnire a focului a fost un scurtcircuit electric. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Deplasarea la locul intervenţiei s-a făcut cu greutate din cauza drumului acoperit cu zăpadă.

Sfatul ISU:
Având în vedere atât relieful predominant montan al judeţului Caraş-Severin, cât şi faptul că drumurile sunt acoperite cu zăpadă, situaţie ce îngreunează deplasarea autospecialelor de stins incendii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin recomandă cetăţenilor să verifice şi cureţe coşurile de fum, să nu supraîncălzează sobele şi să nu folosească instalaţii electrice improvizate, să ia toate măsurile posibile de prevenire a incendiilor în gospodării.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu