vineri, 10 februarie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ


Ministerul Apărării Naţionale monitorizează situaţia din ţară, prin structura de specialitate a Statului Major General, şi are pregătiţi 4.000 de militari şi 1.000 de mijloace tehnice, conform ordinului ministrului Apărării Naţionale Gabriel Oprea, pentru a interveni de urgenţă în sprijinul autorităţilor publice locale şi centrale, în limitarea efectelor ninsorii şi viscolului.
În ultimele 24 de ore, forţele şi mijloacele Ministerului Apărării Naţionale au executat 17 misiuni de intervenţie în sprijinul populaţiei afectate de zăpadă şi viscol din judeţe din sudul Moldovei, Muntenia şi Dobrogea, la care au participat peste 200 de militari cu 28 de mijloace tehnice.
Acţiunile de intervenţie ale armatei continuă şi joi, 9 februarie. Astfel, în zona comunei Miloşeşti, jud. Ialomiţa, un detaşament de militari din Batalionul 113 Artilerie acţionează, cu un autocamion DAC 665T, pentru evacuarea persoanelor aflate în dificultate şi deblocarea căii de acces între localităţile Miloşeşti şi Griviţa. De asemenea, militari de la Regimentul 51 Artilerie Mixtă din Slobozia asigură, cu un mijloc autopropulsat pe şenile, transportul unei echipe tehnice de la Electrica S.A. în zona Lehliu, jud. Călăraşi, pentru remedierea unor defecţiuni la reţeaua electrică.
În zona localităţii Boboc, jud. Buzău, un detaşament de militari de la Şcoala de Aplicaţie a Forţelor Aeriene acţionează, cu o autofreză şi un autocamion cu lamă, pentru deblocarea căii de acces de la gară, pe o distanţă de aproximativ trei kilometri.
Pe Dunăre, remorcherul maritim de salvare „Grozavul” transportă pâine pentru locuitorii comunei Crişani şi pasageri de la Sulina la Tulcea, asigurând, în acelaşi timp, spargerea gheţii pe braţul Sulina. Remorcherul Fluvial 328 continuă să execute transportul de persoane între Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu.

Biroul de presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu