luni, 13 februarie 2012

Peste 10.800 de lucrători din structurile MAI acţionează pentru limitarea efectelor căderilor abundente de zăpadă


Bucureşti, 12 feb /Agerpres/ - Un număr de 10.866 de lucrători din structurile Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) acţionează pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice iar alţi 7.000 sunt pregătiţi să intervină în zonele afectate de fenomenele extreme, a anunţat, duminică seară, într-o conferinţă de presă, secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Mihai Capră.
Potrivit oficialului MAI, la nivel naţional sunt blocate 83 de drumuri judeţene, iar 45 de localităţi sunt izolate, autorităţile acţionând cu utilaje specifice pentru deszăpezire. Se înregistrează probleme în alimentarea cu energie electrică în 13 localităţi din judeţul Buzău, dar MAI va sprijini, în continuare, eforturile autorităţilor locale de înlăturare a efectelor fenomenelor meteorologice, a precizat secretarul de stat Mihai Capră.
La rândul său, subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat, a precizat că au fost înregistrate, în total, 68 de decese din cauza hipotermiei, 42 dintre acestea fiind persoane găsite în stradă, restul persoane aflate în locuinţe improvizate sau fără încălzire.
Totodată, dr. Raed Arafat a solicitat autorităţilor locale să aplice măsuri pentru prevenirea deceselor prin hipotermie, amintind exemplul pozitiv al municipiului Bucureşti unde astfel de cazuri au fost mai puţine decât estimarile, datorită faptului că autorităţile locale au identificat persoanele fără adăpost sau care trăiau în condiţii improprii şi le-au transportat la unităţi specializate pentru a primi asistenţă medicală sau socială.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu