marți, 21 februarie 2012

România va suplimenta numărul de jandarmi în Afganistan


Traian Băsescu precizează că a aprobat propunerea premierului referitoare la suplimentarea participării României cu 65 de jandarmi la misiunea NATO de pregătire a forţelor afgane de poliţie. Preşedintele Traian Băsescu a informat conducerea Camerei Deputaţilor că Alianţa Nord-Atlantică a cerut României să suplimenteze participarea cu jandarmi la misiunea condusă de NATO de instruire a forţelor afgane de poliţie.

Într-o scrisoare adresată conducerii Camerei Deputaţilor, Traian Băsescu precizează că în temeiul legislaţiei în vigoare, a aprobat propunerea prim-ministrului Guvernului României referitoare la suplimentarea participării României cu 65 de jandarmi la misiunea NATO de pregătire a forţelor afgane de poliţie, până la încheierea acesteia, transmite Mediafax.

Fondurile necesare participării României la această misiune sunt asigurate de Statele Unite ale Americii, Ministerul Administraţiei şi Internelor urmând să suporte cheltuielile referitoare la salariile din ţară şi asigurările de viaţă.

Secretarul Camerei, Nicolae Mircovici, a precizat că scrisoarea va fi citită în plenul Camerei Deputaţilor. România participă în prezent la Misiunea NATO de instruire a forţelor afgane de poliţie cu 66 de jandarmi-instructori.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu