joi, 22 martie 2012

Caraşul aprins


În ultimele 24 de ore pe teritoriul judeţului Caraş-Severin au fost semnalate 36 de arderi necontrolate la vegetaţie uscată, ce s-au manifestat pe o suprafaţă totală de aproximativ 310 hectare. Urmare acestor focuri au fost cuprinse de flăcări patru sălaşe şi mai multe clăi de fân. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Un foc la vegetaţie uscată aprins pe teritoriul localităţii Caraşova risca să se extindă în Parcul Naţional Semenic-Cheile Caraşului. Pentru localizarea şi lichidarea acestui incendiu Detaşamentul de Pompieri Reşiţa a intervenit cu 11 pompieri, coordonaţi de lt. Ionel Tilca. La faţa locului, pentru sprijinirea intervenţiei, s-au mai aflat cetăţeni (10), reprezentanţi ai Administraţiei Parcului Naţional Semenic Cheile-Caraşului şi ai Serviciului Judeţean de Slavamont. În acest caz au fost afectate 45 de hectare de teren, fără a fi produse pagube semnificative.
În intervalul amintit mai sus, pompierii militari de la Detaşamentul Caransebeş au intervenit şi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la anexa unei gospodării din satul Rusca, comuna Teregova.



PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu