vineri, 30 martie 2012

INFORMAŢIE DE PRESĂ


În perioada 2 aprilie-1 septembrie, se va desfăşura, în România, exerciţiul multinaţional Black Sea Rotational Force 12 (BSRF-12), la care vor participa aproximativ 650 de militari din Armenia, Azerbaidjan, Republica Macedonia şi Statele Unite ale Americii. Armata României participă la exerciţiu cu peste 1.000 de militari şi tehnică aparţinând celor trei categorii de forţe.
BSRF-12 este un exerciţiu condus de Corpul de Infanterie Marină al S.U.A. dislocat în Europa (MARFOREUR), se desfăşoară pe teritoriul mai multor state din zona Mării Negre, Balcani şi regiunea Caucazului şi are ca scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii.
Programul de instruire este structurat pe module care includ printre altele: activităţi de pregătire înaintea dislocării în teatre de operaţii, participarea la misiuni de menţinere a păcii, acordarea primului ajutor pe câmpul de luptă, instruire prin paraşutare, activităţi pentru dezvoltarea profesională a subofiţerilor, seminarii de profil.

Biroul de Presă

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu