vineri, 16 martie 2012

Un elicopter s-a prăbuşit în apropiere de Kabul: cinci morţi


Kabul, 16 mar /Agerpres/ - Un elicopter s-a prăbuşit vineri la periferia capitalei afgane Kabul şi cei cinci soldaţi turci aflaţi la bordul apartului de zbor şi-au pierdut viaţa, a anunţat poliţia locală, informează AFP şi Reuters.

'Un elicopter s-a prăbuşit pe o casă în districtul Bagrami. Până acum au fost descoperite cinci cadavre', a declarat comandantul poliţiei din Kabul, Mohammad Ayoub Salangi, adăugând că aparatul a luat foc după ce s-a prăbuşit.

Un ofiţer de poliţie citat de Reuters a afirmat că 'elicopterul s-a prăbuşit pe o casă în districtul Bagrami din Kabul din cauza unor probleme tehnice şi forţele de poliţie au scos cadavrele a cinci soldaţi turci'.

Până în prezent nu a fost înregistrată nici o declaraţie din partea NATO sau a Turciei, ţară care are peste 1.800 de soldaţi în Afganistan, majoritatea în jurul capitalei afgane. Misiunea Turciei este limitată la patrule şi soldaţii săi nu participă la operaţiuni de luptă.

Accidentul survine în contextul unei creşteri a preocupării în rândul ţărilor partenere din NATO în legătură cu costul războiului din Afganistan, în timp ce cele mai multe trupe străine urmează să se retragă din această ţară până la sfârşitul anului 2014.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu