vineri, 9 martie 2012

Siria: Încă patru generali au trecut de partea opoziţiei


Damasc, 9 mar /Agerpres/ - Alţi patru ofiţeri superiori au dezertat din forţele armate ale Siriei şi s-au alăturat rebeliunii care vizează răsturnarea regimului condus de preşedintele Bashar al-Assad, au anunţat joi seara reprezentanţi ai opoziţiei siriene, transmite Reuters.

Generalii, care au fugit în ultimele trei zile, se află în prezent într-o tabără de refugiaţi sirieni în sudul Turciei, a declarat telefonic agenţiei de presă menţionate locotenentul Khaled al-Hamoud, purtător de cuvânt al Armatei libere siriene (Free Syrian Army/ FSA).

În aceeaşi declaraţie pentru Reuters, acesta a specificat că deja şapte generali de brigadă din armata siriană au trecut de partea opoziţiei. 'Sunt şase generali de brigadă în prezent în Turcia şi se pregătesc să conducă în Siria batalioane de lupte formate din soldaţi şi ofiţeri, care au dezertat anterior din armată', a indicat Khaled al-Hamoud, adăugând că FSA intenţionează să creeze un consiliu consultativ din care să facă parte aceşti ofiţerii superiori. Grupul respectiv va fi însărcinat cu planificarea operaţiunilor militare ale FSA împotriva forţelor regimului de la Damasc, a mai spus el.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu