luni, 12 martie 2012

Fâşia Gaza: 'Ordinul este de a-i lovi pe toţi cei care vor să ne atace', afirmă Netanyahu


Tel Aviv, 11 mar /Agerpres/ - Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat duminică faptul că a dat ordin armatei să 'îi atace pe toţi cei care plănuiesc să ne atace', pe fondul unei recrudescenţe a violenţei între Israel şi grupări armate palestiniene din Fâşia Gaza.

'Am ordonat să îi lovească pe toţi cei care plănuiesc să ne atace. Armata israeliană le-a dat deja lovituri dure organizaţiilor teroriste', a declarat Netanyahu, cu ocazia unei vizite în sudul Israelului, vizat în acest weekend de zeci de rachete palestiniene, potrivit unui comunicat al biroului său, citat de AFP.

Conform postului public de radio, şeful executivului evreu a asigurat de asemenea, la capătul unei întâlniri cu circa treizeci de primari ai unor localităţi din sudul Israelului, că 'operaţiunile din Gaza vor continua atât timp cât va fi necesar'. 'O soluţie pentru tirurile de rachete nu va putea fi găsită decât după înlăturarea ameninţării iraniene', a adăugat premierului, potrivit aceleiaşi surse, care nu a făcut şi alte precizări.

Pe de altă parte, în timpul dimineţii, ministrul mediului Gilad Erdan, un apropiat al lui Netanyahu, a afirmat că o operaţiune militară israeliană în Gaza ar reprezenta o diversiune periculoasă în condiţiile în care prioritate actuală a Israelului este de a împiedica Iranul să se doteze cu arma nucleară. 'Interesul Israelului este ca lumea să se concentreze pe sancţiunile împotriva Iranului, nu pe o campanie militară israeliană' în Gaza, a explicat Erdan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu