luni, 5 martie 2012

„Babe” cu foc, în Caraş-Severin


Sâmbătă, 03 martie 2012, pompierii militari de la Garda de Intervenţie nr.2 Bozovici au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperişul unei case particulare din localitatea Petnic. Focul a izbucnit în jurul orei 05.00 şi exista risc de propagare la casele vecine.
Tot sâmbătă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „SEMENIC” al Judeţului Caraş-Severin a fost solicitat să participe la o acţiune de căutare a unei persoane dispărute pe raza localităţii Valea Pai, comuna Ramna. Misiunea a fost asigurată de către un echipaj din cadrul Detaşamentului Reşiţa, care a participat la căutari, alături de celelalte forţe prezente, cu o barcă pneumatică. Căutările au fost reluate în această dimineaţă.
Ziua de duminică, 04 martie a.c., a adus trei arderi necontrolate la vegetaţie uscată (Reşiţa, Oraviţa şi Moldova Nouă) şi trei incendii în gospodării ale populaţiei (acoperiş anexă – Bocşa; coş de fum – Moldova Nouă şi hotă aragaz – Caransebeş).

Sfaturile ISU:
Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:
- condiţii meteorologice fără vânt;
- colectarea în grămezi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
- executarea arderii în zone care să nu permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii  şi  să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
- curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
- desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
- asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
- supravegherea permanentă a arderii;
- stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
- interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.
        Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozie: gaze şi lichide combustibile, vapori inflamabili, explozivi etc., respectiv 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile: lemn, hârtie, textile, carton, astfalt, bitum, ulei etc.


PURTĂTOR DE CUVÂNT
Plt. Ancuţa Balint

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu