luni, 5 martie 2012

Opoziţia siriană are 'dreptul' să se înarmeze, consideră şeful diplomaţiei saudite


Riad, 5 mar /Agerpres/ - Opoziţia siriană are 'dreptul' să se înarmeze, în faţa represiunii conduse de regimul cârmuit de Bashar al-Assad, a apreciat duminică şeful diplomaţiei saudite, Saud Faisal, citat de France Presse.

'Este dreptul sirienilor să se înarmeze pentru a se apăra. Armele folosite pentru a ataca locuinţe sunt aceleaşi utilizate în timpul războaielor împotriva unor inamici', a declarat el într-o conferinţă de presă la capătul unei reuniuni a miniştrilor de afaceri externe ai Consiliului de Cooperare din Golf /CCG/ desfăşurată la Riad.

Totodată, el a făcut apel la Moscova să îşi 'sfătuiască' aliatul sirian să pună capăt violenţelor ce s-au soldat, potrivit ONU, cu peste 7.500 de morţi în aproape un an. 'Din păcate, eforturile internaţionale au eşuat /.../ în încercarea de a opri vărsarea de sânge şi masacrele din Siria', a explicat Faisal, ministru de externe al Arabiei Saudite din 1975.

Şefii diplomaţiilor celor şase monarhii din CCG ar urma să se întâlnească cu omologul lor rus cu ocazia unei reuniuni anunţate de Kuweit pentru 7 martie, însă a cărei dată nu a fost confirmată de Moscova. La sfârşitul lui februarie, regele Abdallah al Arabiei Saudite i-a comunicat telefonic preşedintelui rus Dmitri Medvedev că, în opinia sa, orice dialog pe tema crizei siriene era 'în van', potrivit agenţiei SPA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu