luni, 5 martie 2012

Peste 200 de morţi şi 1.500 de răniţi în urma exploziilor de la depozitul de muniţii din Congo


Brazzaville, 5 mar /Agerpres/ - Numeroase locuinţe şi alte imobile s-au prăbuşit în capitala congoleză Brazzaville după ce un depozit de armament a explodat duminică, omorând cel puţin 206 persoane şi rănind circa 1.500, relatează Associated Press, citând surse locale.

Undele de şoc produse de explozii au spart ferestrele pe o rază de cinci kilometri în jurul barăcilor ce găzduiau muniţia, ajungând până la Kinshasa, capitala statului învecinat Republica Democratică Congo, separată de Brazzaville de fluviul Congo.

Purtătorul de cuvânt al guvernului Bienvenu Okyemi a pus declanşarea incendiului aflat la originea exploziilor succesive pe seama unui scurtcircuit produs la una dintre instalaţiile electrice. 'Este ca şi cum un val tsunami ar fi trecut pe aici', a declarat Christine Ibata, o studentă. 'Acoperişurile a foarte multe case au dispărut', a adăugat ea.

Circa 1.500 de persoane au fost rănite, a declarat Okyemi pentru postul naţional de radio. În registrele unei morgi din Brazzaville erau trecute deja 136 de persoane duminică după-amiază, în timp ce noi cadavre continuau să fie aduse. Un doctor din cadrul spitalului militar din capitală, care s-a exprimat la adăpostul anonimatului, a vorbit despre alte 70 de decese.

Bienvenu Okyemi a menţionat că bilanţul oficial al morţilor este de 146, cu ocazia unei conferinţe de presă nocturne, dar a precizat că echipele de intervenţie căutau în continuare cadavre. El a afirmat că incendiul principal se află sub control, dar că unele case încă mai ardeau.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu