joi, 22 martie 2012

Ayman al-Zawahiri le cere afganilor să-i alunge pe 'porcii de cruciaţi'


Washington, 22 mar /Agerpres/ - Liderul Al Qaida, Ayman al-Zawahiri, i-a îndemnat pe afgani să se revolte împotriva 'porcilor de cruciaţi', referinţă la soldaţii americani filmaţi în timp ce urinau peste cadavre ale unor luptători talibani, a informat miercuri centrul american de monitorizare a site-urilor islamiste SITE, citat de AFP.
În acest mesaj audio postat pe forumuri extremiste de pe internet, Ayman al-Zawahiri se referă, potrivit SITE, la incendierea unor exmplare din Coran de către soldaţi americani şi la o înregistrare video cu soldaţi în timp ce urinau peste cadavre ale unor luptători talibani.
'Allah a arătat adevărata natură a americanilor prin intermediul acestei înregistrări video în care-i vedem pe aceşti porci de curciaţi în timp ce urinează pe corpul unui luptător mujahedin afgan. Allah să aibă milă de el', a declarat al-Zawahiri în această înregistrare tradusă din arabă de SITE.
'Este punctul lor de vedere despre alte popoare şi îndeosebi despre musulmani, este modul lor de a ne trata', a adăugat el.
Şeful Al Qaida îi întreabă apoi pe presupuşii săi interlocutori ce le vor răspunde copiilor când aceştia vor vrea să ştie ce le-au făcut celor care, în opinia lui, au insultat Coranul, şi-au bătut joc de Profet, le-au ucis compatrioţii şi au urinat peste cadavrele acestora.
Pentru el, singurul răspuns adecvat este să se alăture insurecţiei conduse de talibani şi Al Qaida împotriva ocupaţiei americane.
Ayman al-Zawahiri nu menţionează recentul masacru comis de un militar american în sudul Afganistanului în urma căruia 16 civili afgani au fost ucişi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu