vineri, 16 martie 2012

RĂZBOI ÎN AFRICA


Doua dintre cele mai sarace tari de pe glob se razboiesc din nou: forte militare din Etiopia au lansat un asalt militar in interiorul statului vecin Eritreea; sunt morti si raniti!

etiopiaEtiopia a atacat deoarece Eritreea antrena "grupuri subversive" pentru atacuri in interiorul Etiopiei, a declarat purtatorul de cuvant al executivului de la Addis Abeba, Shimeles Kemal.

Cele doua tari au fost implicate intr-un razboi intre 1998 si 2000. Atunci, Etiopia si Eritreea, doua dintre cele mai sarace state de pe glob, au cheltuit sute de milioane de dolari pentru a se inarma. Zeci de mii de oameni au murit.

Potrivit unei decizii a comisiei internationale de la Haga, in cazul conflicutului dintre 1998 si 2000, Eritreea a incalcat legea internationala si a provocat razboiul, atacand Etiopia.

Fosta colonie italiana si britanica, Eritreea a fost anexata de Etiopia in 1952, fapt ce a avut ca urmare un lung razboi de eliberare care a culminat cu obtinerea independentei Eritreei in 1993.

Etiopia este un stat din estul Africii, cu o populatie de 82 de milioane de persoane. Venitul mediu pe cap de locuitor este de numai 350 de dolari pe an. Eritreea este vecinul de la nord al Etiopiei, avand o populatie net inferioara, de 5,8 milioane de persoane. Venitul mediu pe cap de locuitor este un pic mai mare decat in Etiopia - 472 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu