vineri, 23 martie 2012

COMUNICAT DE PRESĂ



O delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale, condusă de secretarul de stat pentru politica de apărare şi planificare, Viorel Oancea, a participat joi, 22 martie, la Bruxelles, la reuniunea Consiliului Afaceri Externe (CAE).

Lucrările CAE au fost precedate de o reuniune a Comitetului Director al Agenţiei Europene de Apărare (EDA), în cadrul căreia au fost discutate perspectivele de dezvoltare a capacităţilor militare ale UE, în special prin prisma iniţiativei privind punerea în comun şi partajarea capacităţilor de apărare (Pooling and Sharing). Prin această iniţiativă se urmăreşte eficientizarea costurilor alocate sectorului de apărare, prin dezvoltarea în comun a acelor capacităţi care prezintă interes şi potenţial de colaborare / cooperare din partea mai multor state membre.

În cadrul lucrărilor Consiliului, agenda discuţiilor a cuprins teme privind operaţiile şi misiunile Uniunii Europene, cu accent pe evoluţiile din Cornul Africii (operaţia maritimă de combatere a pirateriei EUNAVFOR ATALANTA, misiunea de instruire a forţelor armate somaleze EUTM Somalia), respectiv din Bosnia şi Herţegovina (operaţia militară EUFOR ALTHEA). Totodată, au fost abordate aspecte referitoare la parteneriatele UE cu alte organizaţii internaţionale cu relevanţă în domeniul securităţii şi apărării (NATO), precum şi la cele cu statele terţe participante la misiuni şi operaţii sub egida Politicii de Securitate şi Apărare Comună.

Biroul de Presă al M.Ap.N.

Tel./Fax 021/319.60.22

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu