vineri, 9 martie 2012

USL ŞI MILITARII ÎN REZERVĂ SUSŢIN CREAREA UNUI MINISTER AL SITUAŢIILOR DE URGENŢĂ


În judeţul Caraş-Severin, cadrele militare disponibilizate şi-au dat mîna cu Uniunea Social Liberală, în vederea acordării unui sprijin reciproc în alegerile locale şi cele parlamentare. Protocolul de acţiune comună a fost semnat, joi, la Reşita, de către copreşedinţii Uniunii Social Liberale din Caraş-Severin şi de către liderii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din judeţ. În protocol, printre altele, se stipulează că toate organizaţiile Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Caraş-Severin vor sprijini forţele politice din USL, în activitatea de mediatizare a programelor, platformelor şi măsurilor menite să stopeze abuzurile de orice fel şi declinul economic şi social al României. De asemenea, conform protocolului, sindicaliştii sprijină atît pregătirea campaniilor electorale, cît şi desfăşurarea acestora, punînd la dispoziţie personal calificat.

La rîndul ei, Uniunea Social Liberală va trebui, alături de alte puncte, să susţină şi să promoveze, în Parlamentul României, acţiunile şi iniţiativele legislative pentru abrogarea tuturor legilor şi actelor normative care anulează statutul socio-profesional al militarilor din structurile de apărare şi ordine publică şi drepturile dobîndite legal, ca şi pe acelea care îi discriminează faţă de celelalte categorii sociale. ''La baza protocolului stă principiul reciproc şi al încrederii depline, părţile obligîndu-se să se informeze asupra iniţiativelor şi acţiunilor planificate sau întreprinse, precum şi rezultatele obţinute. La nevoie, se vor constitui birouri locale de coordonare, sau comisii comune, pe domenii de acţiune, la nivelul fiecărui municipiu, oraş sau comună, a declarat copreşedintele USL Caraş-Severin, Marcel Vela, preşedinte al filialei judeţene a PNL. La rîndul său, copreşedintele USL Caraş-Severin, deputatul PSD Ion Mocioalcă, a afirmat că ''prin semnarea acestui protocol s-a făcut un prim pas pentru schimbarea actualei puteri politice, în care statul să nu mai fie un simplu spectator, ci un stat care să se implice în susţinerea celor pe care îi reprezintă. Ne vom baza, în demersul nostru, pe folosirea experienţei militarilor, în vederea găsirii de soluţii. Militarii sînt singurii care mai preţuiesc, la justa valoare, termeni precum patrie şi patriotism'', a subliniat deputatul social-democrat Ion Mocioalcă. Totodată, preşedintele PC Caraş-Severin, Ioan Ţundrea, spune că prin acest protocol se doreşte recîştigarea demnităţii acestui popor.

''Cerem USL ca odată ajunsă la putere să tragă la răspundere pe cei care au greşit faţă de români, prin legi aberante şi neconstituţionale. Odată cu semnarea protocolului, ne vom da tot sprijinul în alegeri, pentru că vrem o schimbare. De astăzi, îi considerăm CAMARAZI şi ne luăm angajamentul de a face ceva, astfel încît, să înceteze genocidul împotriva poporului român'', a precizat şi lt. col. Marius Frăţilă, preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate din Caraş-Severin.

Pentru ca Armata Română să nu mai fie numită "o armată de agricultori", sau "o armată de dezăpeziri", în cazul în care USL va cîştiga alegerile, co-preşedintele Uniunii, deputatul PSD, Ion Mocioalcă, a declarat că va susţine înfiinţarea unui Minister al Situaţiilor de Urgenţă, sau cel puţin o Agenţie. Din Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate fac parte peste 200 de militari din judeţ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu