vineri, 30 martie 2012

Pakistan: patru talibani ucişi într-un atac al unei drone americane


Islamabad, 30 mar /Agerpres/ - Patru insurgenţi islamişti au fost ucişi vineri de rachete trase de o dronă americană în zonele tribale din nord-vestul Pakistanului, în apropierea frontierei afgane, au anunţat responsabili locali, citaţi de AFP.
Rachetele au avut ca ţintă un imobil din zona Miranshah, principalul oraş din Waziristanul de Nord, cunoscut ca un bastion a insurgenţilor islamişti care au legături cu talibanii şi Al-Qaida.
'Două rachete au lovit o casă şi au fost ucişi patru talibani', a declarat pentru AFP un responsabil local cu securitatea.
Potrivit martorilor, atacul a provocat un incendiu care a distrus clădirea situată în cartierul caselor de schimb valutar, în zona comercială a oraşului.
Zonele tribale, situate la frontiera cu Afganistanul, îndeosebi Waziristanul de Nord şi cel de Sud, constituie baza de refugiu pentru talibanii afgani, în special pentru membrii reţelei Haqqani, duşmanul de moarte al soldaţilor americani din cadrul forţei NATO staţionate de cealaltă parte a frontierei.
Aproximativ 540 de atentate - sinucigaşe în mare parte - comise talibani paksitanezi şi grupări aliate cu Al-Qaida au provocat moartea a circa 5.000 de persoane în Pakistan din vara anului 2007, când aceşti insurgenţi, de comun acord cu Osama ben Laden, au decretat jihad Islamabadului din cauza sprijinul acordat, cu începere de la sfârşitul anului 2001, Washingtonului în lupta împotriva terorismului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu