marți, 6 martie 2012

Turcia nu respinge varianta anexării Ciprului de Nord


Nicosia, 6 mar /Agerpres/ - Turcia nu exclude în totalitate anexarea Ciprului de Nord, a declarat ministrul turc pentru afaceri europene Egemen Bagis, subliniind - într-un interviu acordat publicaţiei Kibris, principalul cotidian cipriot turc - că ţara sa este pregătită pentru orice variantă a evoluţiei evenimentelor în insulă.

'Suntem gata de orice, de la unificarea Ciprului după ajungerea la un acord între comunităţile turcă şi greacă din insulă, iar în cazul în care nu se va putea ajunge la un astfel de acord, până la crearea a două state independente sau anexarea Ciprului de Nord de către Turcia', a afirmat Egemen Bagis, în interviul citat de MigNews. Toate cărţile sunt pe masă, a adăugat el.

Turcia 'va susţine orice formulă găsită de cei doi lideri dacă vor reuşi să obţină acordul ambelor comunităţi', a mai spus reprezentantul Ankarei, afirmând că autorităţile turce vor sprijini atât integrarea, cât şi separarea, scopul ei principal fiind menţinerea egalităţii comunitare în insulă.

Republica Cipru, partea greacă a insulei, ca membru cu drepturi depline al UE, blochează de mai mulţi ani tentativele de admitere a Turciei în Uniunea Europeană.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu