joi, 10 noiembrie 2011

Un mort şi doi răniţi, într-un atac armat comis la Kosovska Mitroviţa


KOSOVSKA MITROVIŢA (MEDIAFAX) - Un sârb din Kosovo a murit după ce a fost implicat miercuri într-un atac armat, la periferia oraşului Kosovska Mitroviţa (nord), a anunţat o sursă medicală, citată de AFP.
Victima a decedat în timp ce era supusă unei intervenţii chirurgicale, după ce fusese spitalizată, a precizat sursa citată, fără a dezvălui identitatea sau profesia acestei persoane.
Anterior, poliţia anunţase că trei persoane de naţionalitate sârbă, între care un poliţist, au fost rănite în acest atac armat.
Ceilalţi doi răniţi erau miercuri seara în "stare stabilă", a precizat o sursă medicală.
"Trei persoane de naţionalitate sârbă au fost rănite cu o armă de foc. Doi civili sunt în stare gravă, potrivit rapoartelor medicale", anunţase anterior purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kosovo, Besim Hoti.
Purtătorul de cuvânt a adăugat că victimele au fost rănite într-o suburbie mixtă din punct de vedere etnic a oraşului Kosovska Mitroviţa, dar poliţia "nu ştie dacă este vorba despre un incident interetnic".
"Poliţia este la locul faptei şi ancheta continuă", a adăugat el.
De teamă că incidentul va genera o intensificare a violenţelor în nord, Guvernul din Kosovo a publicat rapid un comunicat în care condamnă folosirea violenţei.
Guvernul a făcut apel la "calm şi maturitate" din partea cetăţenilor, cerându-le să "se abţină de la orice act de violenţă".
În Kosovo, cu majoritatea albaneză, sârbii trăiesc în mare parte în nord, în apropierea frontierei cu Serbia.
Kosovo şi-a proclamat unilateral independenţa în 2008, dar Serbia refuză să o recunoască. Până în prezent, independenţa Kosovo a fost recunoscută de 85 dintre cele 193 de state membre ONU, între care Statele Unite şi 22 dintre cele 27 de state ale Uniunii Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu